Y.Mimar Gizem GÜNLÜ’den Yapı Endüstrisine Yeni Bir Bakış Açısı

Yaptığı önemli mimarı projelerle sektöründe adından sıkça söz ettiren başarılı Y.Mimar Gizem GÜNLÜ, hem projelerine hemde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

864w, https://10fashionmagazine.com/wp-content/uploads/2021/04/DSC09293-1152x2048.jpg 1152w, https://10fashionmagazine.com/wp-content/uploads/2021/04/DSC09293-scaled.jpg 1440w" sizes="(max-width: 169px) 100vw, 169px" />İzmir doğumlu olan GÜNLÜ, lise öğrenimini İzmir Bornova Anadolu lisesinde, üniversiteyi ise Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tamamlamıştır. Çalışma hayatına devam ederken de tezli yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Konut Üretimi ve Yapım Yönetim bölümünde yapmıştır. Başarılı bir öğrencilik hayatı geçiren Gizem GÜNLÜ, üniversite öğrencisi olduğu dönemlerden itibaren mesleki alanında pek çok yerde ofis ve saha tecrübesi edinme fırsatı elde etmiştir.Daha sonra profosyonel iş yaşamına atılmış; Kozyatağı Başarı Holding Binası, DAP YAPI Validebağ Konutları, Üsküdar-Kısıklı Sınav Koleji yapımı,Toscana Vadisi Villaları, gibi pek çok prestijli projede mimar pozisyonunda çalışmıştır. Ardından bir dönem mimari projesinden uygulamasına kendine ait olan yurtiçi ve yurtdışı iç mimari projeler gerçekleştirmiştir. Bunların arasında steakhouse, cafe, beach,villa gibi mekanlar bulunmaktadır.

Şimdilerde ise Akasya AVM, Kanyon AVM, Ak Merkez Avm  gibi büyük yapıların inşaat firması olan BGS NEST YAŞAM A.Ş.’de gayrimenkul satış müdürü olarak görev almaktadır. Aynı zamanda mimari departmanlara destek sağlamakta ve kendi freelance mimari çalışmalarına devam etmektedir.

Y.Mimar Gizem GÜNLÜ, yapı endüstrisi ve mimar ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Günlü; ”Bir yapı tasarım aşamasından ürün aşamasına gelene kadar multidisipliner pek çok aşamadan geçer. Mimar çok segmentli bu organizasyonu doğru yönetmesi gereken bir orkestra şefi gibidir. Başarılı bir inşaat projesinin ortaya çıkması için maliyet,kalite,risk yönetimi,insan ölçeği, ekoloji, enerji, gayrimenkul satış stratejileri gibi pek çok kriter optimize edilmeli ideale en yakın hale getirmek için aralarında denge kurulmalıdır.Bu anlamda ofis ve şantiye deneyimlerinden sonra; müşteri deneyimlerini daha iyi anlamak, bir de disiplinlerarası dengeyi daha iyi algılamak için gayrimenkul satış bölümüne geçtim.Bu alanda da çok kısa bir sürede önemli tecrübeler kazandım ve başarılar elde ettim.Bunda yüksek lisansımda almış olduğum Gayrimenkul Pazarlama Stratejileri, Piyasa ekonomisi ve Yapım Endüstri İlişkileri gibi derslerin de büyük etkisi oldu. Mekan kuramıyla mekansal deneyim paradigması birbirine uyum sağlamalıdır. Mimarlar yalnız mekan kuramıyla ilgilendiğinde mimarlık eksik kalıyor. Gayrimenkul satış bölümü;bana mekânsal deneyim kısmını tecrübe etmemi sağladı. Müşteri ne istiyor? Ne onu mutlu ediyor? En hassas olduğu noktalar neler? Oluşturduğunuz ürün,piyasasında karşılık bulabilecek mi? Eğer bulamazsa bu sefer de reelde olmazsa olmaz maddi kaynak;yani müteahhit sıkıntıya giriyor. Ardından yine en başa dönüyoruz tüm segmentlerin optimize edilmesi.” ifadelerine yer verdi.

 

Related Articles